Keyword Stuffing چیست؟ چرا تکرار کلمه کلیدی اشتباه است؟

loading...

اصطلاح keyword stuffing یا همان بمباران کلمات کلیدی یک روش قدیمی و البته رایج برای معرفی کلمه کلیدی هدف به ربات های گوگل است. در این روش تلاش میشود، با تکرار یک کلمه یا عبارت مشخص؛ در متن صفحه، عنوان، توضیحات متا و حتی لینک های داخلی، شانس کسب جایگاه افزایش داده شود.

در عمل این روش موجب افزایش چگالی کلمه کلیدی هدف در صفحه شده و به ظاهر کمک میکند گوگل متوجه موضوع صفحه شود. این تکنیک طی چند سال اخیر بسیار کارآمد بوده و با وجود ابزارهای آنالیز سئو مانند افزونه Yoast استفاده از آن بسیار منطقی و درست به نظر میرسد.

با به روزرسانی الگوریتم های گوگل تکرار کلمه کلیدی عملا کارایی خود را از دست داده و امروز به عنوان یکی از روش های اسپم از نظر گوگل شناخته میشود.

در گذشته تلاش میکردیم که کلمه کلیدی هدف حداقل در ۳ درصد از کلمات صفحه تکرار شود یا به عبارت دیگر در هر ۳ خط از محتوا دو بار دیده شود. ولی این روش امروز کارایی گذشته را ندارد.

keyword stuffing
تکنیک تکرار کلمات کلیدی از کجا شروع شد؟

در اولین مراحلِ طراحی موتورهای جستجو، الگوریتم های طراحی شده بسیار ساده بودند. در سال های ابتدایی این الگوریتم های توانایی پایینی در درک ارتباط معنایی کلمات و شناسایی مفهوم یک پاراگراف یا حتی صفحه داشتند.

در این شرایط بهترین روش برای شناسایی موضوع صفحه، انتخاب عباراتی بود که بیشتر در صفحه حضور داشتند. ربات های گوگل با توجه به میزان تکرار یک عبارت در صفحه موضوع آن را تعیین کرده و جایگاه مناسب در نتایج جستجو را مشخص میکردند.

متخصصین سئو از همین ضعف موتورهای جستجو استفاده کرده و با تکرار کلمه کلیدی مورد نظر خود تلاش میکردند در این عبارات جایگاه بهتری کسب کنند. رفته رفته الگوریتم های گوگل مانند الگوریتم مرغ مگس خوار و الگوریتم Rank Brain معرفی شده و با استفاده از هوش مصنوعی قادر به تشخیص ارتباط معنایی عبارات و تعیین کیفیت محتوای صفحه شدند.

هرچقدر دقت ربات های گوگل در شناسایی مفهوم و کیفیت صفحه افزایش یافت، تاثیر تکرار کلمه کلیدی کمتر شد. تا جاییکه گوگل رسما اعلام کرد تکنیک keyword stuffing را به عنوان یکی از روش های اسپم در سئو می شناسد.

تصویر زیر توضیح دقیق گوگل از keyword stuffing‌ است که در آن به مواردی که معمولا توسط مدیران سایت ها استفاده میشود اشاره شده است.

keyword stuffing
تکنیک های رایج برای تکرار کلمه کلیدی

استفاده بیش از حد، از یک عبارت خاص، موجب میشود گوگل متوجه تلاش شما برای کسب جایگاه در آن کلمه کلیدی شود. در نقطه مقابل این روش نشان دهنده کیفیت پایین محتوای تولید شده توسط شما خواهد بود که میتواند موجب از دست رفتن جایگاه در نتایج گوگل شود.

در حال حاضر روش های مختلفی برای keyword stuffing در سایت ها استفاده می شود که در ادامه به بررسی برخی از آنها میپردازیم:
۱- تکرار کلمه هدف در عنوان صفحه

یکی از آزاردهنده ترین روش ها تکرار عبارتی مشخص در عنوان صفحه یا سایت است. در این روش مدیر سایت تلاش میکند تا عباراتی مشخص و هم معنی را در عنوان صفحه تکرار کرده و از این طریق شانس خود را برای کسب جایگاه در آنها افزایش دهد. تصویر زیر نمونه ای از تکرار کلمه کلیدی در عنوان صفحه است.

keyword stuffing

گوگل پیشنهاد میکند که عنوان صفحات کاملا اختصاصی و توصیفی باشند. اختصاصی به این معناست که هیچ صفحه دیگری در سایت شما عنوانی مشابه با این صفحه نداشته باشد. توصیفی یعنی که عنوان صفحه توضیحی کوتاه و کاربردی از محتوای قرار گرفته در آن صفحه باشد.
۲- تکرار کلمه کلیدی در توضیحات صفحه

همین روش در توضیحات صفحه نیز استفاده میشود. برخی از مدیران سایت ها تصور میکنند که تکرار یک عبارت مشخص یا ترکیب های مختلف آن در توضیحات صفحه میتواند موجب کسب جایگاه در همه آن عبارات شود.

keyword stuffing

در حالیکه این روش به راحتی برای گوگل قابل تشخیص بوده و ممکن است به همین دلیل جایگاه خود را نتایج جستجو از دست بدهید. پیشنهاد میشود توضیحات متا متنی توصیفی و دقیق در مورد محتوای صفحه باشد و از آن از عباراتی جذاب که شانس کلیک کاربر را افزایش میدهند استفاده شود.
۳- تکرار بیش از حد یک عبارت در محتوای صفحه

به جرات میتوان گفت بیشترین استفاده از keyword stuffing در محتوای مقاله یا محصول مشاهده میشود. در این روش مدیر سایت تلاش میکند حداقل ۳ درصد از محتوای خود را به یک عبارت مشخص اختصاص دهد.
این مقاله هم می تواند برای شما جالب باشد طراحی سایت با وردپرس

افزونه Yoast‌ تکرار کلمه کلیدی را به عنوان یکی از فاکتورهای سئو محتوا اعلام کرده و همه گیر بودن وردپرس موجب شده است که این روش در فضای وب به سرعت رایج شود. این افزونه تنها یک ابزار برای آنالیز محتوای شماست و سبز شدن چراغ آن به معنی کسب جایگاه در کلمه هدف نخواهد بود.

keyword stuffing

بسیاری تصور میکنند که اگر چراغ افزونه سبز باشد حتما در نتایج گوگل جایگاه مناسبی کسب خواهند کرد. ولی در بسیاری موارد عملا در حال فریب خود و البته گوگل هستند.

این تکنیک نه تنها موجب بهبود وضعیت سئو شما نمیشود بلکه میتواند دلیل قانع کننده ای برای جریمه سایت شما توسط گوگل باشد.

۴- تکرار لینک با متن مشابه در یک صفحه یا کل سایت

در برخی سایت ها مشاهده میشود که عبارت مشخصی را در همه محتوای یک صفحه یا در همه صفحات سایت به آدرس مورد نظر خود لینک کرده اند. در این روش معمولا از اسکریپت هایی استفاده میشود که عبارت مورد نظر را شناسایی کرده و بصورت اتوماتیک به صفحه هدف لینک میکنند.

این روش نیز از نمونه های keyword stuffing است و تاثیر منفی زیادی بر سئو سایت شما خواهد داشت.
۵- هدف گذاری روی نام محله ها یا عبارات نزدیک به هم

در برخی از سایت ها معمولا عبارات طولانی تر مورد توجه قرار گرفته و تلاش میشود که به جای تکرار یک عبارت در صفحه، ترکیب های مختلفی از آن، با هدف گذاری روی نام محله ها، شهرها و یا حتی شرکت ها استفاده شود. این روش نیز کاملا مخالف با استانداردهای گوگل بوده و از مصادیق بمباران کلمات کلیدی است.

keyword stuffing
جایگزین مناسب برای تکرار کلمه کلیدی چیست؟

در حال حاضر گوگل تلاش میکند به جای توجه به کلمه کلیدی و تکرار آن در صفحه، از مفهوم کلیدی برای تعیین کیفیت محتوا و جایگاه آن در نتایج گوگل استفاده کنید. روش های مختلفی برای مفهوم گرایی در تولید محتوا وجود دارد که در مقاله مفهوم کلیدی چیست.

به آن اشاره شده است.

بهترین روش های جایگزین برای keyword stuffing عبارتند از:

استفاده از کلمات هم خانواده و هم معنی
استفاده از عبارات معادل انگلیسی
به کارگیری عبارات توصیفی که عینا همان مفهوم را منتقل میکنند
لینک سازی با عبارات طولانی و ترکیب های متنوع
بیان موضوعات حاشیه ای که ارتباط معنایی مستقیم با موضوع دارند

این تکنیک ها به شما کمک میکنند تا بدون آنکه مجبور به تکرار عبارتی مشخص در صفحه باشید مفهوم مورد نظر خود را به گوگل و البته کاربر برسانید.

برای مفهوم گرایی نیازمند شناخت الگوریتم های گوگل هنگام آنالیز محتوای صفحه هستیم. پس از آن از همین الگوریتم ها استفاده میکنیم تا محتوایی استاندارد که هم برای کاربر و هم برای گوگل قابل درک باشد را تولید کنیم.

keyword stuffing
آیا تکرار کلمه کلیدی همیشه موجب جریمه سایت میشود؟

با مطالعه این مقاله، اولین سوالاتی که به ذهن شما میرسند عبارتند از:

با وجود این قوانین چطور هنوز صفحاتی که از این روش استفاده میکنند بعضا جایگاه مناسبی در نتایج گوگل دارند؟
چطور مفهوم مورد نظر خود را به کاربر منتقل کنیم بدون آنکه کلمه هدف را در متن تکرار کنیم؟
آیا تعداد استاندارد و مشخصی برای تکرار یک کلمه در صفحه وجود دارد؟

هدف گوگل ارایه محتوای ارزشمند و با کیفیت به افرادی است که در آن جستجو میکنند. هدف شما نیز باید همین باشد.

اگر محتوایی که تولید می کنید برای کاربر ارزشمند باشد و از مطالعه آن لذت ببرد مطمئن باشید که توسط گوگل جریمه نخواهید شد.

دقت کنید که نیازی به تمرکز بر روی تعداد تکرار یک عبارت در صفحه و یا حذف آن از بخش هایی از مقاله خود ندارید. هیچ عدد مشخص و استانداردی برای تعداد استفاده از یک کلمه در صفحه وجود ندارد.

برای جلوگیری از جریمه گوگل، کافیست به صورت عمدی و با هدف سئو کلمات را در متن تکرار نکنید. ادبیات خود را تغییر ندهید و متن را به گونه ای بنویسید که برای خوانند قابل درک باشد.

آیا شما هنوز هم از روش تکرار کلمه کلیدی در محتوای سایت خود استفاده میکنید؟ به نظر شما این روش مانند گذشته کارایی دارد و توانسته موجب بهبود جایگاه شما در نتایج گوگل شود؟ سوالات و تجربیات خود را در بخش نظرات همین مقاله با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *